hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Járd be a Földet!
Új turistaút a Biblia nyomvonalán

2017. 12. 29.
A projekt nem kerüli el az ősi helyszíneket, bárhol is találhatók azok, és összeköti az Ószövetség és az Újszövetség nevezetes eseményeit.

 

Jeruzsálemből Júdeán és Szamarián át vezet majd az út, hogy a túrázók végigsétálhassanak a Biblia versein” – jelentette be Benjamin Netanjahu. Az izraeli miniszterelnök méltatta az új turistaút történelmi jelentőségét: „Semmi nem köt jobban az ősi föld szeretetéhez, mint az, ha végigsétálunk a múlt helyszínein, az ősatyáktól kezdve a második Templom korán át egészen a modern izraeli állam megszületéséig” – mondta és hozzátette, ő maga is szeretne egyes szakaszokon végigsétálni.

A Biblia maga is felszólítja a zsidókat arra, hogy járják be keresztül-kasul a földet, hogy ezzel is megerősítsék az Istennel való szövetségüket. „Kelj fel, járd be ez országot hosszában és széltében: mert néked adom azt” – mondta a Teremtő Ábrahámnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!