hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szivárványmítoszok
Milyen dogmákat közvetít a média a homoszexuális életformáról? (1. rész)

2017. 07. 06.
Barack Obama 2016-ban elnöki rendelettel „LGBT-hónap”-nak nyilvánította júniust, és felszólította az „Egyesült Államok lakosságát, hogy ünnepeljék az amerikai nép sokszínűségét”. Obama ezzel a döntésével megkoronázta nyolcéves lankadatlan küzdelmét a szexuális alternatívák társadalmi elfogadtatásáért. Ehhez képest Donald Trump sokkal visszafogottabb, konkrétan „említést sem tett a meleg büszkeség hónapjáról” – amint azt a Newsweek egyik melegaktivista szerzője csalódottan konstatálta. Mivel Európában a különböző „Pride-ünnepek” jellemzően júliusra esnek, így immár két hónap áll rendelkezésre a médiában, hogy a társadalom torkán lenyomják azokat az LGBT-dogmákat, amelyeknek túlnyomó többsége igazolhatatlan hiedelem, vagy egyszerűen nem felel meg a tényeknek. Nézzünk néhány ilyen szivárványmítoszt!

A melegek ugyanúgy élnek, mint mi: a melegmozgalom kiemelt célja, hogy a társadalom behunyja a szemét, és tudomást se vegyen a heteroszexuálistól eltérő nemi életmód jellemző különbségeiről és jellegzetes sajátosságairól. Megjegyezzük, a tömegkultúra ugyanezt a módszert a heteroszexuális társadalmon belül is alkalmazza: a pornóipar, a prostitúció legalizálása, az ókori misztériumvallások orgiát idéző fesztivál­áradata (lásd korábbi cikkünk: Liberalia gyermekei. Hetek, 2017. június 16.) a szexualitás határainak felszámolását célozza, csakúgy, mint a korábban kifejezetten homoszexuálisokra jellemző, kiemelkedő egészségügyi kockázatokat hordozó nemi érintkezési formák – az anális és orális szex – hétköznapi szexuális magatartásformákkal történő „egyenjogúsítása”. Ugyanígy a szadomazochizmust népszerűsítő sorozat, A szürke ötven árnyalata is jórészt a meleg szubkultúrából meríti kelléktárát, és alkalmazza azt az ellentétes nemű főszereplők kapcsolatára.

A vad oldal

A melegaktivisták régebben legalább őszinték voltak: Take a Walk on the Wild Side (Tégy egy sétát a vad oldalon) – énekelte 1972-ben megjelent, a transzszexualitást népszerűsítő dalában az egyik korai melegikon, Lou Reed. A hetvenes-nyolcvanas években a homoszexuális mozgalom következetesen – ha úgy tetszik, tényleg büszkén – vállalta önmagát: a féktelen, korlátokat nem ismerő pörgést, a partnereket százával, ezrével habzsoló promiszkuitást (szexuális partnerek gyakori váltogatása – a szerk.), a szenvedélyes lázadást a bevett életmóddal szemben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!