hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Tegyük újra naggyá a családokat!”
– javasolja Larry D. Jacobs, a Családok Világkongresszusának elnöke

2017. 04. 20.
Budapesten rendezik május végén a Családok Világkongresszusát, amelyen több mint 80 országból érkeznek előadók és vendégek, ebből az alkalomból beszélgettünk Larry D. Jacobsszal, a szervezőbizottság elnökével. A rendezvény fő témája, hogyan lehet a sokfajta kihívás között megvédeni, sőt megerősíteni a bibliai értékrenden alapuló természetes családmodellt, amit a társadalom alapegységének tekintenek.

Több mint 20 éve indult és ma már világméretű a Családok Világkongresszusa mozgalom, több mint tíz globális rendezvényen vannak már túl. Hogyan esett most a választás Budapestre?

– Bizonyos szempontból a kiindulóponthoz tértünk vissza, legalább­is annak közelébe. Az első világkongresszust 1996-ban Prágában tartottuk. A kommunizmus összeomlása után szembesültünk azzal, milyen rombolást végzett ez a rendszer a családok terén az egész térségben. Ugyanakkor a nyugati világban is súlyos kihívások érték a hagyományos értékeket a posztmodern, baloldali ideológiák és a szexuális forradalom részéről, amelyek lassabban hatnak ugyan, mint az ateizmus rombolása, de éppúgy aláássák a család intézményét. Ebből a felismerésből származott a kezdeményezés, hogy induljon egy tudományos kutatómunka a családok védelme érdekében, amelynek az eredményeit rendszeresen nagyszabású konferenciákon is bemutatjuk. A munkába kezdetektől fogva nemcsak tudósokat, hanem lelkészeket, újságírókat és közéleti személyiségeket is bevontunk, mert nekik is nagy szerepük van abban, milyen jövő vár a mai családokra. Küldetésünknek tekintjük a természetes család védelmét – keresztényként én a bibliai családmodellt értem ez alatt, de olyan fogalmat akartunk választani, amely mindenki számára közös nevező lehet. A természetes családot tekintjük a társadalom alapegységének.

Ma sokat hallani arról, hogy túl kell lépni a hagyományos, egy férfi és egy nő szövetségén alapuló családmodellen, és az emberekre kell bízni azt, mit tekintenek családnak. Mi a válaszuk erre a kihívásra?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!