hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Gyűlölöm a rákot”: Így győzött Darlene Zschech
Az élet dicsérete

2017. 04. 27.
„Amikor erre a dalra készültem, legbelül éreztem, hogy van egy konkrét üzenete a számunkra. Azoknak a rákos betegeknek szól, akikre az orvosok kimondták a halálos ítéletet. Bármit is állít a lelet, ezt a dalt most nektek énekeljük. Ez Isten beszéde! Ez az Ő ígérete! Ő harcol érted! Gyűlölöm a rákot, Jézus nevében gyűlölöm!“ – 2013 márciusában Darlene Zschech, a világszerte ismert keresztény előadó ezt az inspiratív felvezetőt mondta el friss húsvéti albumának, a Revealing Jesus (Ismerd meg Jézust) koncertfelvételén. Míg a dinamikus gospel dicséret több tízmillió YouTube-megtekintést és rekordszámú, 48 millió Twitter-bejegyzést generált, ugyanennek az évnek a végén, a karácsonyi készülődés közben Darlene maga is lesújtó hírrel szembesült: egy rutinvizsgálat során előrehaladott, négyes fokozatú daganatot találtak a mellében. A halálos diagnózis ellenére az ausztrál énekesnő hitt abban a névben, amit milliók előtt énekelt, és az orvosai szerint „csodával határos módon“, két év hősies harc után újra talpra állt, és idén februárban immár teljesen egészségesen kiadta legújabb albumát, a Here I Am Send Me-t (Itt vagyok, küldj engem). A Hope 103.2 rádiónak, a Christianity Todaynek és a CBN-nek adott nagy interjújában részletesen elmesélte, hogyan élte meg az életbe és Jézus nevébe vetett hitét a kórházban, miközben csontsoványra lefogyott, elvesztette a haját és fizikailag önmaga árnyékává vált.

„Szüleim is énekesek voltak, így ez már kiskoromtól kezdve az életem részévé vált!” – mesélte el Darlene a Christianity Today magazinnak, hogyan is kezdődött el énekesi karrierje, ami már tízéves korára országszerte ismertté tette, hála a Happy Go ’Round nevű ausztrál tehetségkutatónak. A korán jött hírnév mind őt, mind szüleit megviselte, akiknek a házassága három év múlva összeomlott. Annak ellenére, hogy a bíró a tárgyaláson kérlelte a házaspárt, maradjanak együtt, mondván „még sosem látott két olyan embert, akik ennyire elkötelezettek lettek volna a gyermekeik iránt”, a család mégis drasztikusan kettészakadt: Darlene apjához került, míg testvére az anyjával maradt.

A halmozottan megterhelt tinédzserkor elől a bulimiába menekült, a televíziós műsorból kirakták, így maradék önértékelése is szertefoszlott. Apjától elhidegülve folyamatosan szedte a hashajtókat és a serkentőtablettákat, amitől érzelmileg és fizikailag is kikészült. 1980-ban jött a fordulat, amikor az alig 15 éves, magába zuhant lányt apja elvitte Brisbane-ben egy helyi pünkösdi gyülekezetbe.

„Még a lélegzetem is elállt, amikor megtapasztaltam, hogy Jézus feltétel nélkül szeret. Ekkor éreztem életemben először, hogy nem kell kiharcolnom, kiérdemelnem az elismerést, hanem önmagamért szeretnek” – írta le azt a csodálatos élményt, amikor apjával együtt megtértek az istentiszteleten. Bár a hírnév és a válás okozta mély sebek még több éven át gyógyultak, szíve rögtön megindult az Úr dicsérete felé: „Nem sokkal azután, hogy befogadtam Jézust a szívembe, egyik vasárnap a kórus az »Amikor meghallottam az Úr seregének szavát« című himnuszt énekelte. Ahogy végignéztem a sok különböző korú, hátterű emberen a gyülekezetben, akiket mind Jézus kötött össze egymással, hirtelen képet kaptam arról, mekkora erő van a közösségi dicséretben.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!