hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Örömtánc Afrika hátsó udvarában
Missziós úton a szegénységtől sújtott Ugandában

2017. 02. 23.
Nincs internet, sőt telefonálni sem lehet, a vizet kútból húzzák a szegényes vályogkunyhók lakói, akiknél ünnepnap, ha a manióka helyett rizs, mellé pedig hús kerül az asztalra. Uganda muszlim többségű keleti határvidékén mégis olyan örömmel táncolnak a keresztények, hogy azt bármelyik nyugati gyülekezet megirigyelhetné. Flaisz Endrének, a Hit Gyülekezete missziós lelkészének beszámolója.

„Szinte szó szerint lementünk a térképről” – mondja Flaisz Endre, miközben videofelvételt nézünk egy szabadtéri keresztény istentiszteletről, amelyet az ugandai szavannán rendeztek, valahol a kenyai határ közelében. Árnyékban negyven fok, a kezdetleges hangtechnika számára aggregátor termeli az áramot, és a lelkes táncosok olyan port vernek, hogy külön „vízöntő szolgálatra” van szükség, hogy a lábuk alá vizet locsoljanak.

A körülmények azonban a legkevésbé sem törik le a hangulatot, a környező tanyákról több mint ötszázan gyűltek össze, hogy részt vegyenek az istentiszteleten – közöttük sokan muszlimok. Ebben a térségben él ugyanis a 36 milliós Uganda 15 százaléknyi muszlim lakosának jelentős része. A hívőket mégsem érte semmilyen atrocitás. 

Egyik kézben Korán, a másikban Biblia

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!