hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért nem támogathatja egy keresztény Hillary Clintont?
Vannak fontosabb szempontok

2016. 10. 27.
Az utolsó elnökjelölti vitán a személyeskedések helyett az érdemi kérdéseké volt a főszerep, és olyan alapvető morális témák is előkerültek, amelyekről eddig nem vitázott a két jelölt. Bármit is gondoljanak a keresztények Donald Trumpról, egy dolog egyértelművé vált: egy Bibliát tisztelő keresztény nem szavazhat jó lelkiismerettel a melegházassággal kezdett folyamatot radikálisan felgyorsító és az abortuszt a kilencedik hónapig engedélyező Hillary Clintonra. A kampány finisében számos olyan keresztény vezető is egyértelművé tette ezt, aki korábban élesen bírálta Trumpot, mint Michael L. Brown messiáshívő zsidó szerző és prédikátor.

A műsorvezető, Chris Wallace első kérdése az volt, mit várnának el a Legfelsőbb Bíróságtól, amelynek az összetételét új kinevezésekkel a következő elnök évtizedekre meghatározhatja. „Olyan Legfelsőbb Bíróságra van szükségünk, ami kiáll a nők jogai mellett, az LGBT közösség jogai mellett” – válaszolta Hillary Clinton, aki egyértelművé tette, hogy továbbhaladna azon az úton, amelyet a tavalyi, a melegházasságot szövetségi szinten engedélyező döntés nyitott. A „házasság egyenlő jogát” a homoszexuális párokon kívül kiterjesztené a transznemű és más személyekre is.

Clinton az abortusszal kapcsolatban is egyértelműen radikális álláspontot fogalmazott meg. Kiállt amellett, hogy egészen a kilencedik hónapig engedélyezzék a terhesség-megszakítást, beleértve a részleges szüléssel járó abortuszt (partial birth abortion). Ez utóbbi az életképes magzatok méhből történő kiemelésével és meggyilkolásával járó módszer. A Legfelsőbb Bíróság 2007-ben megtiltotta a késői és a részleges szüléssel járó abortuszt, de Clinton egy új összetételű Legfelsőbb Bírósággal eltöröltetné ezt a tilalmat.

A demokrata elnökjelölt emellett még nagyobb kormányzati támogatásban részesítené a magzati testrészek kereskedelmével vádolt Planned Parenthood (PP) abortuszvédő szervezetet, melynek több vezetője tavaly egy titkos felvételen lebukott, amikor magzati testrészeket ajánlottak megvételre. (A botrány kirobbanását követően életvédő és emberi jogi szervezetek azt követelték, hogy szüntessék meg a PP költségvetési támogatását). Donald Trump ezzel szemben konzervatív, életvédő bírákat nevezne ki, akik megakadályoznák a Clinton által sürgetett ultra­radikális reformokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!