hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az UNESCO és a nagy hazugság
Robert Ilatov beszéde a Hit Parkban

2016. 10. 27.
Antiszemita és rasszista döntésnek nevezte a kisebbik izraeli kormánypárt, a Jiszrael Beitenu frakcióvezetője az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetének a döntését, amely minden kapcsolatot megtagadott a zsidó nép és Jeruzsálem központja, a Templom-hegy között. (A döntésről múlt heti számunkban írtunk részletesen.) Robert Ilatov Budapesten találkozott többek között Szijjártó Péter külügyminiszterrel, és több előadást is tartott. Az alábbiakban a Hit Parkban, több mint 10 ezer ember előtt elmondott beszédét közöljük.

Kedves Barátaim!

Fontos esemény számomra, hogy szukkót ünnepe alkalmából újra itt lehetek önök között. Köszönöm a meghívást, a figyelmet és a támogatást, amit Izrael államának adnak. Ez az ünnep jel Izrael számára, a szabadságot jelzi, azt az eseményt, hogy sikerült kiszabadulni Egyiptomból. Az ezt követő Szimhat Tora, a Tóra örömünnepe pedig azt köszönti, hogy letelt egy év, amikor naponta szakaszonként végigolvastuk a Tórát, és most egy újabb ciklust kezdhetünk el. A Tóra Izrael ereje, ebből a gyökérből táplálkozik nemzetünk.

Ma egyáltalán nem kézenfekvő, hogy valaki kiáll Izrael mellett, mert szinte az egész világ szembefordult velünk. Sok év óta rendszeres támadások kereszttüzében áll nemzetünk. A legutóbbi ilyen, nemzetközi szinten indított támadás az UNESCO döntése, amely azt mondta ki, hogy a zsidó népnek és Izrael államának nincs semmi köze a Templom-hegyhez. Ez a döntés teljes mértékben antiszemita jellegű és rasszista. Ez a döntés mélyen sértő, egyenesen a szívünkbe hatol. Ha ez a döntés nem rasszista, antiszemita és apartheid, akkor mi az? Ez a határozat aláássa az UNESCO mint nemzetközi szervezet alapértekeit is. Pontosan olyan szellemben keletkezett, mint annak idején a nürnbergi törvények. Nem túlzás, hiszen akkor is a zsidóság ellen hoztak törvényeket. Akkor is a jogainkat vették el tőlünk először.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!