hetilap

Hetek hetilap vásárlás
55 éves a CBN
Médiatörténetet írt a világ első keresztény televíziója

2016. 10. 13.
Októberben ünnepli az amerikai Christian Broadcasting Network (CBN) tévécsatorna első adásának 55. évfordulóját. Bő fél évszázad alatt hatáskörüket sikerült kiterjeszteniük mind az öt kontinensre, emellett a The 700 Club a maga ötven évével az egyik legrégebb óta sugárzott adás a televíziózás történelmében. Az idáig megtett út viszont korántsem volt akadályoktól mentes.

Pat Robertson, a csatorna alapítója illusztris felmenőkkel büszkélkedhetett, a telekommunikációban azonban nem volt gyakorlata, ahogy megfelelő eszközökkel sem rendelkezett, amivel egy működőképes állomást elindíthatott volna. Isten szavába és ígéreteibe vetett hite volt az, mely a kezdeti akadályokon átlendítette, felülírva a szűkös anyagi körülményeket és a szakmai gyakorlat hiányát.

Hitére támaszkodva kereste fel végül David Sarnoff üzletembert, akit az amerikai rádiózás és a televíziózás pio­nírjaként tartanak számon. Az akkori RCA-vezérigazgató, meglátva a vásárolni vágyó fiatalembert, nem tudott szemet hunyni a nyilvánvaló tény felett, miszerint Pat nem egy tipikus vásárló. Ezt szóvá is tette ugyan, mégis átadta a szükséges felszereléseket.

Sarnoff baljósló szavainak ellenére az ifjú Robertson felállította a berendezést, és bátran kiállt Bibliával a kezében. Először csak Virginia városában tudták sugározni az adást, onnan viszont már nem volt megállás. Pat közvetlen modora a Föld minden táján milliókat érintett meg Krisztus üzenetével – ez persze csakis úgy történhetett, hogy több mint száz nemzetnek anyanyelvén tolmácsolják az evangéliumot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!