hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az Új Exodus nagyinterjút közöl  Németh Sándorral
Testvéri jobbot kell nyújtanunk  az üldözött  keresztényeknek

2015. 12. 10.
Az amerikai kereszténység válságáról, az Európát 2015-ben elért migrációs hullám okairól, továbbá a mai és a bibliai Izrael közötti különbségekről is beszélt az Új Exodus legfrissebb számában megjelent interjújában Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze. Az alábbiakban a beszélgetés néhány részletét közöljük.

Az amerikai legfelsőbb bíróság nyári, a melegházasságot az egész országban legalizáló döntése nyomán komoly vita bontakozott ki arról, hogy mennyiben változik, változott meg a kereszténység helyzete az Egyesült Államokban: kisebbségbe kerültek-e a keresztények Amerikában, illetve összezár-e az igazi egyház az Egyesült Államokban bekövetkezett társadalmi változások miatt.

– Vannak, főként a keresztény vezetők között, akik feldolgozták már ezeknek a döntéseknek a kereszténységre gyakorolt hatását, de nagyon sokan még nincsenek tisztában a következményeivel. Eddig a keresztények úgy gondolták, hogy többségi helyzetben vannak Amerikában, de az utóbbi években szembesülniük kellett azzal, hogy kisebbséget képviselnek, s az ezzel kapcsolatos gondokat, problémákat azért nem ismerik teljes mélységében, mert keresztény nemzetnek vélték hazájukat. Részben aggodalommal figyelem az amerikai kereszténység jövőjének alakulását, ugyanis domináns szerepük van a Krisztus testében, és helyzetük, állapotuk más földrészeken élő keresztények és gyülekezetek sorsát is befolyásolja. Nagy gondnak látom, hogy az Egyesült Államokban is a kulturális szféra kezdi maga alá gyűrni a kereszténységet, és e modern kultúrának szinte minden eleme ellentétben áll a bibliai világnézettel.

A mai kultúra és a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás közötti konfliktus, kultúrharc fő csatatere az Egyesült Államok. Mivel a földön a legtöbb ember az amerikai életmódot tekinti mintának, vagyis szórakoztató és kényelmes társadalomban akar élni, ezek a problémák egyre inkább kezdenek globálissá válni, ugyanis sok nem amerikai keresztény is a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás ellen küzdő, azt kiszorítani akaró világi amerikai kultúrát akarja követni inkább, mint az evangéliumot és a Törvényt. Amerikai testvéreinket csak úgy tudjuk támogatni, ha ezt a téves orientációt feladjuk, és kihívásként értelmezzük azt, ami az ő társadalmi helyzetüket gyengíti.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!