hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Korán két világa
Interjú Bill Warner iszlámkutatóval

2015. 11. 26.
Elpuhult nyugati férfiak, elnőiesedett kereszténység: többek között ez is hozzájárul az iszlám terjedéséhez a nyugati világban – állítja Bill Warner iszlámkutató, aki sikeres természettudományos karrier után váltott, és az elmúlt évtizedekben a politikai iszlám kutatásával és az ezzel kapcsolatos felvilágosítással foglalkozott. November elején Budapesten járt, akkor válaszolt a Hetek kérdéseire.

Az iszlám rejtélyes a legtöbb nyugati ember számára. Különös, bonyolult, eredeti nyelven a legtöbben el sem tudjuk olvasni az írásaikat. Miért fontos egyáltalán ismerni az iszlámot?

– Rendkívül fontos, például annak érdekében is, hogy Európában megértsük a migrációs folyamatokat, így Bécsben meg Németországban is. A muszlimok az iszlám szerint gondolkodnak, ezért ha nem ismerjük meg az iszlámot, akkor sohasem fogunk megérteni egy muszlimot. A legfontosabb muszlim pedig, akit meg kell értenünk, az Mohamed.

Miért? Mohamed életrajzát nem is találjuk meg a Koránban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!