hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nincs itt, feltámadott”
Jézus Krisztus halálból való visszatérésének bizonyítékai

2015. 04. 02.
A történelem legizgalmasabb története a Názáreti Jézus feltámadása. Elképesztő dolog azt állítani, hogy valaki visszajött a halálból. Pedig a kereszténység alapja ez az állítás, a hitele ettől függ. Ha igaz, akkor a Názáreti Jézus minden bizonnyal több mint ember. Az élet meghosz-szabbítása, illetve a halál legyőzése ma is az emberiség legfőbb vágya. Az emberi hibernáció, az öregedést gátló anyagok, a tudatunk materializálására tett kísérletek, a bio-és robottechnológia, a féreglyukakon keresztül való időutazás mind egyfajta menekülés az elmúlás elől. A feltámadás valóban megtörtént? A történelmi tényeket korabeli írásos emlékeken, a szemtanúk beszámolóin és régészeti leleteken keresztül tudjuk megvizsgálni.

1. A sírt lezáró kőtömböt elmozdították.

„És a követ a sírról elhengerítve ta­lá­lták.” (Lukács 24:2)
A rómaiak a názáreti Jézus sírját három módon is biztosították. Először is, a kor szokásának megfelelően egy hatalmas kőtömböt helyeztek a sír bejárata elé, amelynek súlya a szakértők szerint egy tonna lehetett. Az ilyen köveket néhány férfi képtelen lett volna elmozdítani, a mozgatásához emelőrudakra is szükség volt. Másodszor, egy négy főből álló katonai őrség vigyázott a sírra. A római őrök a kor legmagasabb szintű katonai kiképzésében részesültek, a kudarcot a feletteseik általában kínhalállal büntették. Ilyen súlyos következmény tudatában az őrök minden bizonnyal nem aludhattak el mindannyian. De ha még el is aludtak volna, képtelen feltételezésnek tűnik az, hogy tolvajok el tudták volna mozgatni a súlyos követ az őrök felébresztése nélkül. A rómaiak harmadik biztosítéka pedig, egy, a birodalom fennhatóságát jelző pecsét volt, amely lezárta a sírt. Egy ilyen pecsét feltöréséért a vétkest azonnali, fejjel lefele való keresztre feszítéssel büntették meg. Mindezek ellenére a kőtömböt valaki/valakik elmozdították a sírról. 

2. Jézus teste a harmadik naptól fogva nem volt a sírjában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!