hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Arabok Izraelért
Mit akarnak a cionista muzulmánok?

2014. 02. 21.
„Nincs olyan dolog a Koránban, hogy »Palesztina«. Izrael földje iránti igényetek hamis, és a Korán, a zsidók, és az országuk elleni támadáson alapszik.” A súlyos kijelentés meglepő módon egy muzulmán tanító szájából hangzott el, éppen muzulmán hittestvéreit vádolva. A Jordániában élő Ahmad Adwan sejk állítólagos Facebookoldalára kihelyezett kijelentéseit később egy interjúban is megismételte, és mindezek alátámasztására a Koránból idézett.

Adwan sejk magyarázata szerint a Korán az 5. szúra 21. versében világosan kijelenti, hogy Allah a Szentföldet Izraelnek adta, a 26. szúra 59. versében pedig azt állítja, hogy „Izrael gyermekeit pedig (a föld) örököseivé tettük”. A sejk a híradások szerint felszólalt a Palesztin Hatóság területén tapasztalható emberi jogok megsértése miatt is.

Beszédében mélyen elítélte a palesztinokat, akik gyerekeket, öregeket és nőket használnak élő pajzsként, majd áldozatként állítják be őket. Adwan azonban nem áll meg itt: azt is kifejti, hogy „a palesztinok gyerekek, öregek és nők gyilkosai. Zsidókat és gyerekeket támadnak meg, időseket és nőket használnak emberi pajzsokként… Anélkül, hogy sajnálatot éreznének a saját gyerekeik iránt… csak azért, hogy elmondhassák a nyilvánosság előtt, hogy a zsidók akarták őket megölni. Ez ugyanaz, mint amit a saját szemeimmel láttam a hetvenes években, amikor rátámadtak a jordán hadseregre, amely védelmezte őket. Ahelyett, hogy ezt megköszönték volna, a saját gyerekeiket állították a hadsereg elé, hogy a világ azt higgye, a katonák ölték meg a gyerekeiket. Ez az ő szokásuk, az ő gonoszságuk, kőszívük van a gyerekeikkel szemben, és hazudnak a nyilvánosságnak, hogy támogatókat szerezzenek.” Az Israel in Arabic portál beszámolója szerint Adwan Izraelbe is ellátogatott, és Szafed városában zsidó vallástudósokkal találkozott. A látogatásról az izraeli Orot televízió is felvételt készített, amely a YouTube-on is megtalálható.

„Baráti népként gondolunk rájuk”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!