hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újévi beszélgetés Pajor Tamással
Mindörökké AMEN - 25 éves jubileumi koncertjére készül a legendás zenekar

2013. 12. 31.
Az elmúlt 25 évben nagyon sok zenei stílussal próbálkoztál. Kerestél valami teljesen hozzád illőt, vagy ezekre csupán eszközként tekintettél a szövegeid közlésében?

– Alapvetően nem a zene oldaláról közelítem meg az általam felvonultatott stíluskavalkádot, hanem, ha úgy tetszik, laikus oldalról. Szakmaiságot inkább mint szövegíró vagy költő képviselek, de azért annyira, amennyire a popzene igényszintje megkívánja, át tudom látni a produkció zeneiségét is. Állítólag nem gyakori párosítás a művészvilágban, hogy valaki zenészként vág bele, és végül kiköt a szövegnél.

A te esetedben mégis mintha összenőtt volna a kettő…

– Talán éppen azért találtam meg a dalköltészetben a számomra legalkalmasabb kifejezési eszközt, mert száz szá­zalékig sem költőnek nem mondanám magam, sem pedig zenésznek. Szerencsére vannak olyan zenész kollégáim, a­kikre támaszkodva professzionális színvonalon tudnak megszólalni a dalaim. A dal több, mint költészet – hiszen utóbbi önmagában hordozza saját zenéjét –, és több, mint a szöveg nélküli, instrumentális zene a maga önálló birodalmával.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!