hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Snowden, Obama és a földönkívüliek
Miért kezdett ufókampányba a volt kanadai hadügy­miniszter?

2014. 01. 23.
A januári hírvákuumban meglepően nagy nyilvánosságot kaptak a nemzetközi médiában az ufójelenségek feltételezett bizonyítékairól, sőt a földönkívüliekkel való kapcsolattartásról szóló hírek. Az orosz BBC-ként működő RT televíziós csatorna félórás, főműsoridőben sugárzott interjút készített Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszterrel, amelyben a műsorvezető, Sophie Shevardnadze - Eduard Sevardnadze volt szovjet külügyminiszter és grúz elnök unokája - érdemi párbeszédet folytatott a földönkívüliek állítólagos tevékenységéről bolygónkon. A vitába az iráni félhivatalos állami hírügynökség is beleszólt, azt állítva, hogy Edward Snowden amerikai ufótitkokat adott át Oroszország számára.

Tekintve, hogy a földönkí­vü­li életformákról és a velük való kapcsolattartásról megszámlálhatatlanul sok információ, álinformáció, mendemonda és vélemény látott és lát napvilágot, érdemesebb előbb azt megvizsgálni, hogy kik szólaltak meg és hol.

Paul Hellyerről a médiumok többsége azt sugallja, hogy bár a hatvanas években valóban Kanada védelmi minisztere volt, politikai tevékenysége helyett az utóbbi években szélsőséges összeesküvés-elméletek szószólójává vált, magyarul „elment az esze”.

Hellyer politikai pályafutása azonban évtizedeket ölel át, és a mai napig tart. 26 évesen, 1949-ben választották meg parlamenti képviselőnek a Kanadai Liberális Párt színeiben. Hellyer a kanadai történelem legfiatalabb képviselője volt, aki már az első ciklusában kapcsolatba került a Védelmi Minisztériummal mint a tárca parlamenti kapcsolattartója. Teljesítménye alapján 1957-ben Louis St. Laurent miniszterelnök védelmiminiszter-helyettesnek nevezte ki.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!