hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Új fogadalmak, régi kísértések

2013. 01. 17.
Sokan tesznek fogadalmat az év elején, hogy min fognak változtatni az új évben, mi az a hiba, amit nem követnek el újra 2013-ban. Ennek alkalmából az egyik legnagyobb egyesült államokbeli közvélemény-kutató cég, a Barna Group kutatást végzett arról, hogy mi jelenti ma a legnagyobb kísértést az amerikai keresztények számára és hogyan próbálnak annak ellenállni.

A kutatásból kiderült, hogy minél súlyosabb kísértésről van szó, annál kevesebb személy vallja be, hogy az problémát jelent számára. Így lehetséges, hogy a válaszadóknak a legkomolyabb nehézséget állítólag a mértéktelen evés jelenti (55%), míg a keresztény amerikaiaknak csak 9%-a ismeri el azt, hogy szexuális területen kísértéssel kell szembenéznie.

A média megjelenésével a ki­hí­vások újabb formái is előtörtek. A megkérdezettek 44%-ának jelent problémát az internet, a televízió és a videójátékok túlzott használata, és minden tizedik válaszadó számára jelent nehézséget a megfelelő kommunikáció a modern eszközökön. Ők azok, akik könnyen megsértenek másokat e-mailben vagy sms-ben.

A legnagyobb kísértésnek a halogatást és a túlzott aggodalmat tartják a keresztények, mindkettő jellemző a válaszadók 60%-ára. Tízből négy amerikai vallotta be, hogy a lustasággal is küzd, és nem dolgozik olyan keményen, ahogyan tehetné. Érdekesség, hogy míg a protestánsok 57%-a tartja a halogatást kísértésnek és 40%-uk el is ismeri, hogy küzd a lustasággal, addig a katolikusoknál ennek aránya némileg alacsonyabb (51, illetve 28%).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!