hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Titanic helyett Noé bárkája
Hollywood új sztárjai a bibliai hősök

2012. 10. 25.
Hollywoodban régi-új témát választottak a nagy filmgyártó cégek. A tucatnyi szuperhősről szóló mozifilm után a következő években futószalagon készülnek bibliai történetekről filmeket forgatni. Képregényhősök helyett bibliai szereplők kerülnek a vászonra: Noé, Mózes (egyszerre két változatban is), Káin, Dávid, Pilátus, Mária és Góliát lesz a főhős, olyan stúdiók kivitelezésében, mint a Warner Brothers, 20th Century Fox és a Paramount Pictures. A váltás oka csak részben az, hogy Mózes könyvei után nem kell jogdíjat fizetni, és Dávid alakja sincs lekötve egyetlen stúdiónál sem. A rendezők szerint a bibliai történetek a csúcstechnológia után kiáltanak, és mondanivalójuk is minden generációt meg tud szólítani.

Noé bárkáját már meg is építették, 45 méter hosszú lett az ősi hajó hasonmása, amely a Titanickal ellentétben a film végére is a víz színén marad. Az úszó állatkertnek és menedékhajónak a kapitánya most Russel Crowe lesz, a filmbéli Noé (képünkön). A mozit Darren Aronofsky rendezi, az Oscar-díjas Fekete Hattyú rendezője. A Paramount Pictures nem csekély összeget, átszámítva mint­egy 28 milliárd forintnyit fektet a filmbe, tehát egyértelműen nem egy mellékes projektnek szánják. Már el is kezdődött a forgatása részben az Egyesült Államokban, részben Izlandon.

A Noé történetét feldolgozó eposzi jellegű alkotás azonban csak a számos további bibliai témájú filmterv egyike, amelyek a legnagyobb stúdiók tervezőasztalán vannak. A Warner Brother’s már dolgozik egy Mózesről szóló alkotáson, amelynek a munkacíme „Istenek és királyok”. A stúdióhoz közeli források azt állítják, hogy várhatóan Steven Spiel­berg rendezi majd, aki rajzfilm formában egyszer már a nagy vászonra vitte a történetet. Ugyanez a stúdió beszerzett egy Poncius Pilátusról szóló forgatókönyvet is.

Egy másik világhírű stúdió egy másik világhírű rendezővel szintén Mózesről tervez filmet forgatni. A 20th Century Fox stúdió „Exodus” munkacímmel készítene filmet az ószövetségi szereplőről, amelyet az előrejelzések alapján Ridley Scott fog rendezni. A Sony Pictures a Káin megváltása címmel forgatna filmet, kissé szabadon átvéve Káin és Ábel testvérgyilkosságának történetét egy természetfeletti hangulatú moziba. Várhatóan ez lesz Will Smith rendezői debütálása.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!