hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mágiatilalom az eBayen

2012. 09. 01.
Kitiltotta a jövendőmondókat a világ legnagyobb online aukciós portálja. Az eBay megelégelte a csalódott kuncsaftok reklamációit.

Az amerikai cég radikális lépésre szánta el magát: augusztus 30-ával minden jövendőmondással, kártyavetéssel és varázslással kapcsolatos hirdetést töröl az aukciós oldalakról.

Az eBayt az utóbbi időben ellepték az ezoterikus ajánlatok. Csak a cég nagy-britanniai aloldalán 791 tarot-jós hirdette szolgáltatását, nem beszélve a csillagjósok, auraolvasók és sorselemzők sokaságáról. A szolgáltatások mellett a legkülönbözőbb varázsszerek, mágikus kristályok, talizmánok és rontáselhárító csodatarisznyák is megvásárolhatók voltak, az eladó döntése alapján fix összegért vagy licit alapján. Az üzlet eleinte szépen működött. Az aukciós portál még egy új kategóriát is bevezetett a varázsipar számára. Stílszerűen a „felfoghatatlan” (intangible) rovatba gyűjtötték össze az ilyen kínálatot.

Időközben azonban egyre több reklamáció érkezett az eBay központjába a csalódott vásárlóktól. Volt, aki arra panaszkodott, hogy a megvásárolt „ellenállhatatlan szerelmi igézet” nem jött be a kiszemelt személynél, vagy az üzleti konkurenciára megrendelt rontás ellenére a pályázatot a másik cég nyerte el.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!