hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Két tűz között az aleppói keresztények

2012. 09. 14.
„Fegyverdörgésre ébredtünk. A közeli utcákban ház­tetőkön mesterlövészek álltak lesben, akik mindenkire lőttek, aki csak kitette a lábát az épületekből. Az élet mindenki számára kezd elviselhetetlen lenni, de mi úgy érezzük, hogy senki nem védelmez bennünket" - írta a Barnabas Fund keresztény segélyszervezet egyik partnere Aleppóból.

A világ egyik legősibb településének számító szíriai városban hetek óta súlyos harcok folynak. A kormányellenes lázadók Aleppó egy részét elfoglalták, az Asszad-rezsim nehézfegyverekkel felszerelt hadseregének sikerült visszaverni a behatolást.

A felkelők kormányzati épületekben és iskolákban barikádozták el magukat, így a környezetükben élő civil lakosság a fegyverek kereszttüzébe került. A városban jelentős, több tízezer fős keresztény közösség él, akik az erőszak terjedése közben attól tartanak, hogy mindkét oldal számára célponttá válhatnak.

Nyugati segélyszervezetek nem juthatnak be Szíriába, ezért az Aleppóban élő keresztények saját maguk igyekeznek megszervezni a védelmüket és ellátásukat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!