hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tom Cruise: A válás oka vallás
Megingott Hollywood és a szcientológiai egyház uniója?

2012. 07. 12.
Az amerikai közvéleményt pár hónappal ezelőtt felkavarta a híres hollywoodi szcientológus, John Travolta szexbotránya, több masszőr ugyanis szexuális zaklatással és visszaélésekkel vádolta a színészt. Körülbelül ugyanebben az időben, pletyka kapott szárnyra, miszerint Lisa Marie Presley és a szcientológiai egyház útjai is elváltak. Nemrég a leghíresebb hollywoodi szcientológus, Tom Cruise felesége adta be a váló­keresetet, és kizárólagos felügyeleti jogot követel lányuk, a hatéves Suri felett, állítólag azért, mert nem akarja, hogy lányát a szcientológiai egyház tanításai szerint neveljék.

A hivatalos magyarázat szerint bár Holmes katolikusként nevelkedett, teljesen elkötelezetté vált a szcientológiai egyház tanításaihoz, és a férjétől való elhidegülését nem vallási nézetkülönbségek okozták. A színésznő ugyanakkor június 28-án New Yorkban adta be a válókeresetet, ahol a per idejére kizárólagos felügyeleti jogot biztosítottak számára, nem pedig közöset, ahogy az a kaliforniai bíróságok gyakorlatában megszokott. Cruise naponta egyszer telefonon beszélhet lányával, szerinte a felesége fegyverként használja Surit a váláshoz, és megnehezíti számára, hogy lássa a lányát. (Lapzártánkkor érkezett hír szerint a sztárpár ügyvédei megegyeztek a feltételekről, eszerint Cruise „érdemi és rendszeres" kapcsolatot tarthat lányával, akit azonban anyja nevel majd. - a szerk.)

A színésznőhöz közel­­állók szerint Katie belefáradt, hogy Tom „Pinokkiója" legyen és „úgy döntött, itt az ideje, hogy elvágja a szálakat". A TMZ hollywoodi magazin szerint a színész felesége minden munkahelyi és magánéleti lépését kontrollálta. Megtiltotta például, hogy a 2005-ös Köszönjük, hogy rágyújtott című filmjének plakátján Aaron Eckharttal csókolózzon, a Batman: Kezdődik! forgatására pedig nem utazhatott a többi szereplővel együtt, csak magánrepülőt használhatott.

Cruise, aki éppen filmet forgatott Izlandon, amikor a válási papírokat benyújtották, úgy tervezte, hogy 50. születésnapját feleségével és lányával tölti New Yorkban. Jelenlegi házassága egyébként a harmadik a színész életében, Mimi Rogerstől három, Nicole Kidmantől tizenegy évi együttélés után vált el.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!