hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem hagyom el az iraki keresztényeket
Interjú Canon Andrew White bagdadi vikáriussal

2012. 07. 19.
Canon Andrew White anglikán lelkész nemrég azzal vonta magára a nyilvánosság figyelmét, hogy az iraki Bagdad fennmaradt zsidó kommunájának utolsó hét tagját vette védelmébe, miután a WikiLeaks nyilvánosságra hozta kilétüket, s így életveszélybe kerültek. Az al-Kaida szimpatizánsai ugyanis állandó halálos fenyegetettségben tartják a más vallásúakat és a kisebbségeket. Az anglikán lelkészt azonban még a naponta közelükben robbanó bombák és rakéták sem rettentik el - továbbra is kitart gyülekezete mellett, és folytatja szolgálatát a köz számára. Az eredetileg brit születésű White Jeruzsálemben tanult, s jelenleg épp egy könyvön dolgozik, mely a zsidó-keresztény kapcsolatok témáját feszegeti.

Hány bátorító levelet kap keresztényektől, melyekben biztatják, hogy folytassa a szolgálatot, amit Bagdadban végez?

- Az e-maileket és más üzeneteket is beleszámítva körülbelül százat kapok naponta. Korábban teljesen elszigetelten éreztük magunkat a nehézségeinkkel, ám most már látjuk, hogy nagyon sokan állnak mellettünk a világ minden táján. Boldogok vagyunk, hogy az egyház velünk van!

Mi volt a legmegindítóbb üzenet?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!