hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megtalálták a sikeres élet titkát

2012. 08. 02.
Mi dönti el, hogy valaki szegény lesz vagy gazdag? A választ természetesen rengeteg egyéni tényezô és körülmény befolyásolja, amerikai kutatók azonban mégis receptet kínálnak a kudarcokkal szemben.

60 éve az általános felfogás az volt, hogy akinek van stabil munkahelye, az nem valószínŐ, hogy elszegényedik. 40 éve az oktatást és a képzettséget tekintették ilyen vízválasztónak. Ma azonban a határt a családi státusz jelenti. „Az egyszülôs háztartások számának növekedésével együtt nô a gyerekszegénység aránya is” – állítja Isabel Sawhill szociológus. A kutatók megállapították, hogy az alacsony képzettségŐek alig fele tud megházasodni (48 százalék, szemben a diplomások 84 százalékos arányával). „A házasság a választóvonal. Ha valaki nem akar szegényen élni, három dolgot tartson be: szerezzen érettségit, elôbb házasodjon meg, és ne vállaljon gyereket 20 éves kora elôtt. Akik ezt betartják, csak 8 százalékuk lesz szegény. Akik fordítva tesznek, 79 százalékban a létminimum alatt élnek majd” – állítja a kutató. (Christianity Today)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!