hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Friderika ünnepi koncertre készül
Nekünk fogja elmondani

2011. 12. 22.
Legutóbbi nagyszabású koncertjén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Somló Tamás „az ország diszkrét bája"-ként aposztrofálta Friderikát, aki ahelyett, hogy a hagyományos karriert kö­vetné, egyenesen új műfaj bevezetésén dolgozik a magyar közönség számára. Most ismét önálló estre készül, ezúttal a Budapesti Kongresszusi Központban. Nemrégiben egy tehet­ség­kutató televíziós versenyen ismét előkerült az a dal, ami 1994-ben ismertté tette Friderika hang­ját, és a Kinek mondjam el vétkeimet ismét könnyeket csalt mind a zsűri, mind a műsor­vezető szemébe, nem csoda, ha a közönség annak idején megjegyezte a nevét. A műfaj azóta változott, az őszinteség maradt. Nagyjából tíz éve „teszteli" országszerte azt a műfajt, amit újrafogalmazva szeretne a magyar közönséggel megismertetni, és az ünnepi koncerten is hall­hatunk majd tőle: ez a gospel.

Amikor a Margitszigeten felléptél, a közönség egy új Friderikát ismerhetett meg, főleg azok, akik az Eurovíziós fesztiválról ismerték a hangodat. Mit jelent számodra ez az új műfaj?

- Olyannyira új ez a műfaj, hogy igazából a gospelnek nem is azt a stílusát képviselem, amit néhol elvárnának. Ehhez a stílushoz már sokaknak fűződik valamilyen képe, általában a fekete énekesek által bemutatott zenei világot és tartalmat gondolják mögé, de igazából a négy evangéliumról van szó és a mögötte lévő tartalomról.

Tapasztalatod szerint nyitottak erre nálunk az emberek?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!