hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ufójelenségek a Bibliában
Tűzszekerek az égben: Illés prófétától a Fehér Házig

2010. 10. 22.
Nagyvárosok felett több ezer szemtanú láttára feltűnő fényes gömbök, repülőtereken vészhelyzetet okozó ismeretlen járművek, megdöbbentő égi jelenségek. Az elmúlt hónapokban sorra érkeztek hírek rejtélyes esetekről, amelyek közül nem mindegyikre született egyértelmű természetes magyarázat. A szakértők és a média mellett az utóbbi időben már a teológusokat is foglalkoztatják az ufójelenségekként emlegetett események.

Titokzatos, apró repülő tárgyak állítot­ták le a forgalmat Manhattanben október 13-án. Több ezer New York-i állt meg az utcán az égre mutogatva, ahol ezüstösen fénylő pontok sokasága lebegett a járókelők feje fölött, mintegy másfél kilométer magasságban. A jelenséget kamerák is megörökítették, sőt az ABC televízió egyik stábja élőben jelentkezett be a helyszínről. A rendőrség és a Szövetségi Repülési Hatóság nem tudott magyarázatot adni a több mint 45 percig tartó különös látványra. Ugyanaznap éjjel a texasi El Pasóban hasonló, de kivilágított pontok jelentek meg az égen, amelyek szabályos alakzatba rendeződtek.

Szeptember 11-én a kínai Belső-Mongólia tartományban zártak le egy repülőteret annak megelőzésére, hogy az utasszállító gépek ufóba ütközzenek.

A szemtanúk szerint az égen ragyogó fény jelent meg mintegy négy kilométerre Paotou repülőterétől, majd hirtelen eltűnt. Három sanghaji, illetve pekingi járatnak a repülőtér fölött kellett köröznie egészen addig, míg az ufónak vélt jelenség eltűnt a légtérből, két másik járatnak pedig máshol kellett leszállnia.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!