hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Titokzatos eltűnések az Ördög-tengeren
A japán Bermuda

2009. 11. 07.
Hadseregek, hajóflották, repülőgépek – hogy csak néhányat említsünk azok közül, amik az évszázadok során eltűntek a Sárkány­háromszögnek nevezett csendes-óceáni vizeken. A térség számlájára ugyanis több titokzatos baleset és nyomtalan eltűnés írható, mint a Bermuda-háromszögére. Egyesek számára a rejtélyes jelenségek ufók tevékenységének az egyértelmű jelei, mások viszont azzal érvelnek, hogy a térség olyan víz alatti vulkánokkal és olyan időjárással rendelkezik, amelynek következtében a tenger néha a gyilkos arcát mutatja.

A Japán, Tajvan és a Yap-szigetek között fekvő Sárkány-háromszögnek nevezett terület a kínai mondavilágból kapta a nevét, eszerint a víz alatt olyan sárkányok élnek, amelyek hatalmas hullámokat, örvényeket, sűrű ködöt és viharokat képesek létrehozni.

Az Ördög-tengernek is nevezett vízterületet sokan titokzatosabbnak és veszélyesebbnek tartják a Bermuda-háromszögnél is, ahol számos hajó, repülőgép tűnt el nyom nélkül. A történelemben feljegyzett egyik első nagy katasztrófára 1271-ben került sor a Sárkány-háromszögben, amikor is Kubiláj kán 900 hajós flottájával Japán elfoglalására indult. Ám a mintegy 40 ezer fős hadseregnek több mint a fele és a hajók jelentős része odaveszett egy hatalmas tájfunban.

Mongolok a hullámsírban

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!