hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ne higgy, csak élj!
Kampány az ateizmus népszerűsítésére

2009. 01. 17.
„Isten valószínűleg nem létezik. Ne aggódj tovább, kezdd el élvezni az életet!” – ez az üzenet áll mostantól számos busz oldalán Nagy-Britanniában, ahol egy szűk csoport szervezett kampány keretében igyekszik ellensúlyozni az állítólagos vallásos túlsúlyt, és hangot adni saját nézeteinek. A válasszal a másik oldal sem késlekedett: máris panaszt tettek a reklámokat szabályozó hatóságnál, amiért a kampány szervezői dokumentumokkal nem igazolható állítást tettek közzé.

A felhívást mintegy 800 busz oldalán helyezték el Angliában, Skóciában és Walesben. A Christian Voice elnevezésű fundamentalista lobbicsoport máris panaszt tett a reklámok megjelenését szabályozó brit szervezetnél, az ASA-nál, mivel a szabályok szerint csakis olyan állítást szabad reklámokban megjelentetni, amelynek valós volta dokumentumokkal igazolható. Az ASA a panasz kivizsgálására készül.

Stephen Green, a Christian Voice országos elnöke kijelentette: „Rengeteg bizonyítéka van Isten létezésének, az emberek személyes megtapasztalásai, a természetes világ összetettsége, összefüggései és szépsége… A másik oldalnak azonban kevés bizonyítéka lehet, úgyhogy attól tartok, nehéz lesz bizonyítaniuk, hogy állításuk nem túlzás, vagy tévedés az ASA szabályzatának értelmében.”

Az Anglikán Egyház szóvivője a következőket nyilatkozta: „Kiállunk minden, vallási vagy filozófiai nézeteket képviselő csoport jogai mellett, hogy a megfelelő csatornákon keresztül hangot adhassanak nézeteiknek. A keresztény hit azonban – tette hozzá – egyáltalán nem arról szól, hogy aggódunk és nem élvezzük az életet.”
A Christian Voice megkérdőjelezte egy ilyen kampány hatékonyságát, miközben a metodista egyház azon a véleményen van, hogy akár „jó dolog is lehet, ha arra sarkallja az embereket, hogy az élet legfőbb kérdéseivel foglalkozzanak”. Meggyőződésük szerint a kampány annak a jele, hogy az emberek továbbra is érdeklődnek Isten személye iránt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!