hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nyughatatlan vadnyugat

2007. 12. 05.
Marcona hősök, akiknek hűséges járgánya éppen egy lóerős, kezük, mint a villám, bőrük cserzett, tekintetük átható, modoruk reszelős: ők a vadnyugat fiai, akik szezonálisan időről időre divatba jönnek, ahogyan a westerncsizma. Most a vadi új vadnyugati filmek kapcsán is az az érzésünk: mintha csak ránk öntötték volna – idén ősszel több film is a mozivásznakra került, jóllehet egyelőre a tengerentúlon. Neves művészek verődtek össze, hogy rácáfoljanak azokra, akik temetnék már a műfajt.

Ahogyan számos orgánum, a Time magazin is több hasábon foglalkozott nemrég a
napjainkban újraéledő vadnyugattémával, számos rendezőt és színészt is
megszólaltatva. „Senki nem szereti a westerneket, de akkor mégis mitől olyan
jók?” – teszi fel a kérdést a patinás magazin. Nos, az biztos, hogy a Time
például tényleg nem szereti őket túlzottan: emlékezetes, hogy miközben 1968-ban
Európa a Volt egyszer egy vadnyugat Sergio Leone-eposz sikerétől volt hangos, az
első vetítést követően a Time a főcímében így fanyalgott: „Unalom az ugaron”.

Vadnyugat újratöltve

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!