hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dekódolt Da Vinci
Hódít a gnózis

2004. 11. 08.
"Én is keresztény vagyok" – hirdeti honlapján az a Dan Brown nevű, harminckilenc éves New Hampshire-i volt angoltanár, aki lassan elmondhatja magáról, hogy Da Vinci-kód címen "minden idők legkapósabb történelmi regényének" szerzője. Kötete a 2003. áprilisi megjelenés óta tizenkétmillió példányban fogyott el, s már negyvenkét nyelvre – köztük magyarra is – lefordították. A szerzőnek ugyanakkor furcsa elképzelései vannak a kereszténység mibenlétéről: "…mindannyian meg akarjuk fejteni az élet nagy misztériumait, és ki-ki közülünk a megvilágosodás saját útjait járja. Számos vallás tanítványának tartom magamat" – olvasható az idézett website-on.



Rekordszámú látogatót vonz a párizsi Louvre. Keresik a kódokat Fotó: Reuters

"Az elmúlt kétezer év legnagyobb összeesküvése" – hirdeti a Da Vinci-kód alcíme a legújabb szenzációt, amely persze – mint az általában lenni szokott – se nem új, se nem szenzáció. A könyv sztorija lényegében véve ugyanaz, mint ami Michael Baigent és Richard Leigh húsz évvel ezelőtt megjelent A szent Vér és a szent Grál (The Holy Blood and the Holy Grail) cím? áltörténeti munkájában már napvilágot látott. Az akkor lényegében visszhangtalanul maradt történetet az ügyes tollú Dan Brown fordulatos akcióthriller-köntösbe öltöztette – legalábbis ezt állítják az eredeti ötlet plágium-perrel fenyegetőző kitalálói. 

Kódban az igazság?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!