hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szeretet vagy gyűlölet
Németh Sándor írása

2001. 09. 23.
Jézus Krisztus előrejelzése szerint e világkorszak befejező szakaszában az emberek magatartásának egyik mozgatóereje a gyűlölet lesz. Ennek következtében a kapcsolatok megromlanak, az emberek gyűlölni fogják egymást, családok, házasságok hullanak szét, nemzetek, államok fordulnak egymással szembe ellenségesen, a zsidókat és a tényleges keresztényeket pedig üldözni fogják.

Az etnikai, vallási, kulturális, valamint egyéni jellegű gyűlölködések világméretűvé válnak, ami a jövőben a történelemben példa nélkül álló világválságot idéz elő. Az élet minden területét átható gyűlölet következményeinek kezelése oly mértékben leköti az államok, társadalmak erejét, hogy nem marad sem idejük, sem energiájuk, sem jóakaratuk a létezés természetes gondjainak megoldásaira, a válaszok felkutatására az ezzel kapcsolatos kihívásokra.

Az eszkatológiai gyűlölet világkultúráját számos katasztrófa is fogja sújtani, például éhínség, gyógyíthatatlan betegségek és járványok, természeti csapások. A gyűlölködő politikára, vallásokra, a terrorra és a háborúkra, s az ezek nyomán jelentkező károk enyhítésére, valamint az önpusztító, destruktív életvitelre költött összegek felemésztik a mezőgazdaság, egészségügy, környezetvédelem fejlesztésére fordítható összegeket. Jézus jövendölése szerint e korban az emberek feljelentgetik, elárulják egymást, hogy minél nagyobb károkat, szenvedéseket okozzanak egymásnak. A felvázolt negatív jelenségek jelzik azt, hogy a világ a fenti prófécia szerint az úgynevezett "nagy nyomorúság" (tribuláció) felé halad.

Aki szeret, az Istenben marad

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!