hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az új Norris
Krisztusért él a texasi kopó

2001. 05. 05.
Chuck Norris nem ismeretlen sokak számára: Magyarországon elsősorban a Walker, a texasi kopó cím? tévésorozat által vált népszerűvé. Norris szinte minden filmjében a becsületes, igazságos hőst jeleníti meg, de azt sokan nem tudják róla, hogy Jézus Krisztus követője. Saját elmondása szerint Jézus gyermekkora óta fontos szerepet tölt be az életében.



Chuck Norris, a texasi seriff. Csak felfelé Fotó: Reuters

Közeli barátai és családtagjai szerint az elmúlt egy-két évben nagyobb hangsúlyt tett hitére, mind eddig bármikor. Hite anynyira fontos számára, hogy azt is megkockáztatta, hogy a Walker, a texasi kopó sorozat egyik epizódjában az evangéliumról beszéljen.

"A felszín alatt egy nagyon mély hittel rendelkező embert találunk" – nyilatkozta róla Jack Graham, a dallasi Prestonwood baptista gyülekezet pásztora. Norris baptista nevelést kapott, és már fiatal korában is aktívan részt vett a gyülekezet életében.

Norris újra felfedezett hitére az egyik legnagyobb hatást felesége, Gena fejti ki. Gena tizenkét évvel ezelőtt fogadta be Jézus Krisztust. Ő segített Chucknak kiválogatni a Bibliából a megfelelő részeket a sorozat karácsonyi epizódjához, melynek a Hit kérdése volt a címe. 

"Walkert több száz millió ember nézi az egész világon. Amikor valaki kezébe vette a távkapcsolót, kinyitotta a tévét, ott volt Walker, aki Jézusról beszél. Nem mindennapi dolog a televízióban egy ilyen tabutémáról beszélni" – mondta Gena.

A New Man cím? amerikai férfimagazinnak Norris elmondta, hogy otthon feleségével együtt tanulmányozzák a Bibliát. Az imával töltött idejük mindenek előtt elsőbbséget élvez életükben. Gena állítja, hogy házasságuk nem lehetne ilyen erős, ha nem Isten állna a középpontban. "Szeretünk sportolni, elég keményen szoktunk edzeni, de a szellemünket jobban edzésben kell tartanunk, táplálnunk, mint a fizikai testünket" – mondta.

Norrist sokan tisztelik férfiassága, ereje miatt, de szerinte igazi férfi nem a nyers erőtől lesz valaki. "Az igazi férfi Krisztusért él. Nagyon fontos, hogy amíg lehetőséged van rá, békülj meg Krisztussal. Az élet annyira törékeny, soha nem tudhatod, mikor ér véget. Egy szempillantás alatt vége lehet, és akkor már túl késő elfogadni a megváltást" – nyilatkozta a népszerű színész.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!