hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tilos a messiásvárás az Olajfák-hegyén

1999. 10. 30.
Ahogy közeledik a jubileumi év, úgy nő az aggodalom szerte a világon, de különösen az apokaliptikus várakozások gyújtózsinórjának tekintett Izraelben egyes szélsőségesnek vélt csoportokkal szemben. Idén már három csoporttal szemben is eljárást indított az izraeli rendőrség speciális antimillenarista alakulata. Hétfőn 21 külföldi keresztényt vettek őrizetbe, akik az elmúlt években Krisztus második eljövetelére várva az Olajfák-hegyén telepedtek meg. A letartóztatás indoklása szerint az őrizetbe vettek azzal gyanúsíthatók, hogy a közrend megzavarására készülnek. Az eljárás lefolytatása után az ezredvégvárókat minden bizonynyal kiutasítják az országból. A közelmúltban egy huszonhat fős, ír és román zarándokokból álló csoportot utasítottak ki Izraelből, akik megpróbáltak vízum nélkül bejutni Haifára (Hetek, 1999. október 16.). A csoportra az izraeli titkosszolgálat akkor figyelt fel, amikor négy kocsival és 300 ezer dollárral próbáltak Haifára jutni annak ellenére, hogy korábban már két alkalommal megtagadták tőlük a beutazást. A zarándokcsoport szóvivője, Helena OLeary elmondta: megérti a rendőrség aggodalmát, de ők csak jámbor katolikus zarándokok, akik elleneznek mindenféle erőszakot. Ez év januárjában a denveri Aggódó Keresztények csoportját utasították ki Izraelből, akiknek vezetője, Monte Kim Miller azt jövendölte, hogy 1999 decemberében Jeruzsálem utcáin meggyilkolják őt, és ezzel kezdődnek el az Apokalipszis eseményei.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!