hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Világegyetemes ellentmondások
Vitatott ősrobbanás, rejtélyes sötét anyag

2019. 12. 18.
1968 karácsony estéjén az Apollo–8 legénysége a Hold közeléből jelentkezett be, és az űrhajó utasai a Teremtés könyvének első sorait olvasták fel arról, ahogy Isten kezdetben megteremtette az eget és a földet. A felvétel még ma is megrendítő, az űrhajó ablakán csak a Föld látszik, miközben az űrhajósok a Biblia méltóságteljes sorait olvassák.

Az ősi szent szöveg, a sötétségben világító Föld, a karácsonyeste üzenete együtt azt sugározzák, hogy az ember otthon van a végtelen univerzumban. Az Apollo–8 karácsonyi üzenete óta több mint ötven év telt el, és a tudomány rendkívül sok információt szerzett az univerzumról, érdekes módon azonban ma sem tudunk többet és biztosabbat, mint az a tíz sor, amit az űrhajósok felolvastak.

Pedig az elmúlt évtizedekben fantasztikus felfedezések születtek, ezeket jutalmazták részben az idei Nobel-díjjal, ugyanakkor ezek a felfedezések és megfigyelések inkább csak újabb kérdéseket vetettek fel, és gyakorlatilag a korábban elfogadott elméletek újragondolására késztetik a fizikusokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!