hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Ha nekem sikerült, nekik is fog”
Albert lebénult, de lélekben felállt

2019. 12. 12.
Kozma Albert több mint tíz évvel ezelőtt egy baleset követ­keztében lebénult. Azt mondja, Isten és hívő testvérei révén tudott kilábalni a tragé­diát követő apátiából. Az elmúlt években nemcsak, hogy megnősült, de sorstársai számá­ra is szeretne hatékony segítsé­get nyújtani.

Gyergyószentmiklós Erdély különleges régiója. A Békás-szorosról és a Gyilkos-tóról elhíresült vidék kemény élethez szoktatta az ott élőket, mert bizony a természeti szépségért cserébe a hegyek, az időjárás megedzi a lelket és a testet egyaránt. Nincs feladás, beletörődés, nincs meghátrálás, erős az élni és a megmaradni akarás, még akkor is, ha az embert tolószékhez kötötte a sors, ha van segítség, ha nincs. Akarni kell, vallja Kozma Albert, aki megelégelte a rokkantakat körülvevő csendet, a társadalomból való kirekesztettséget, és tenni akar a sorstársaiért Gyergyószentmiklóson és környékén. Kezdeményezésében a HISZ (Hit Gyülekezete Szeretet Szolgálata) állt Albert mellé, akinek segítségével sikerült egy városközpontban lévő épületet kibérelni, amelynek az átalakítási és akadálymentesítési munkálatai már elkezdődtek.

2007-ben egy autóbaleset után melltől lefelé bénult le Albert, aki egészen a baleset napjáig boldogan élte világát. „Mikorra a sofőriskolát is megcsináltam, rögtön felajánlottak egy jónak tűnő kereskedelmi ügynökmunkát. Azt hittem, ez kihagyhatatlan lehetőség, így elvállaltam, és üzletkötőként jártam közép és Délnyugat-Erdélyt. Egész héten úton voltam, csak a hétvége volt szabad. Egy ilyen úton történt az autóbalesetem, Szászvárosban, 2007-ben, frontálisan ütköztem egy kisteherautóval. A marosvásárhelyi kórházba kerültem, ahol kiderült, hogy nyakcsigolyatörést és gerincvelő-sérülést szenvedtem, és ennek következtében szinte teljesen lebénultam. Sokáig életveszélyben voltam, kétszer meg is haltam, de visszajöttem. Hogy miért, az csak később derült ki” – emlékszik vissza a gyergyószentmiklósi férfi. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!