hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megállíthatatlan a „fehér járvány”?
Demográfiai csúcs Budapesten

2019. 09. 12.
Nemzetközi szinten példamutató, ahogy Magyarország napirenden tartja a népességfogyás és a családok ügyét, s egyben lépéseket tesz annak megoldására is – emelte ki Johannes Singhammer, a Bundestag volt alelnöke a III. Budapesti Demográfiai Csúcson.

 

Harmadszor rendeztek Budapesten nemzetközi demográfiai konferenciát, méghozzá a pro family irányzatot képviselő neves politikusok és szakemberek részvételével, akik öt kontinens húsz országából – de legfőképpen Közép-Kelet-Európából – érkeztek a rendezvényre. Felszólalók sora méltatta Magyarország példamutató szerepvállalását a népességfogyás ügyének felvállalásában. Mint emlékezetes, az Orbán-kormány már Magyarország 2011-es uniós elnöksége idején is az európai népesedés és a családok ügyét helyezte a középpontba, mivel ezek a problémák égetőek, uniós szinten mégsem számítanak prioritásnak.

Azóta a helyzet nem javult, sőt épp ellenkezőleg. Gál Kinga európai parlamenti képviselő szerint ma az Európai Parlamentben és az Európai Néppártban is egyre lehetetlenebb pozitív családtámogatási törvényeket elfogadtatni. Ez egy általános értékválságot tükröz, ami tovább súlyosbítja a fejlett világot sújtó demográfiai krízist, melynek lényege, hogy a nyugati társadalmak elöregedése és csökkenő születésszáma alapjaiban veszélyezteti fennmaradásukat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!