hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jönnek a szűk esztendők?
Újabb gazdasági válság előtt a világ

2019. 09. 12.
A kérdés kapcsán, miszerint lesz-e következő gazdasági világválság, a szakértők szinte mindegyike egyetért abban, hogy az igazi kérdés valójában nem is ez, hanem hogy mikor fog bekövetkezni. De vajon mi fogja kiváltani, és hogyan tudunk rá felkészülni?

 

Ha ma valaki beírja a ,,financial crisis” szót az internetes keresőbe, akkor több tucatnyi latolgató és elemző cikket fog találni a világ legnagyobb online közgazdasági és pénzügyi oldalaitól, melyek nem sok jót jósolnak a közeljövőre nézve. Igaz, 2011 óta gyakorlatilag állandóan téma egy következő gazdasági válság, és mindig valami más eseményben látják a kirobbanását, kezdve a görög adósságválságtól a 2011-es japán Tohoku földrengésen át a kínai lakáspiac és gazdaság helyzetéig. Egészen eddig elmaradt az újabb pénzügyi világégés, a spekulációk azonban egyre erősebbé és hangosabbá válnak, és egyre több, hagyományosan a válság előjeleként aposztrofált pénzügyi mutató és trend kezd egy újabb recesszió irányába beállni. 

Eufória és depresszió

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!