hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tinédzsergyilkosság és politikai válság Romániában
A nyugodt gyilkosok országa

2019. 09. 15.
Egész Romániát megrázta a 15 éves Alexandra Măceșanu brutális meggyilkolása, ami – hasonlóan a négy évvel ezelőtti „Colectiv-tragédiaként” elhíresült tűzesethez – politikai botrányt okozott.

Július 24-én, szerdán tűnt el a tizenöt éves Alexandra Măceșanu (kis képünkön), miközben Caracalból autóstoppal indult volna vissza falujába. A szülők még aznap este jelentették a helyi rendőrörsön, és egy Facebook-bejegyzésben kértek segítséget. Beszámolójuk szerint lányuk eltűnésének bejelentése­kor a rendőrök lekezelően bántak velük, s csak legyintettek, mondván: biztosan szerelmi ügy áll a háttérben.

Alexandra csütörtökön 11 óra 5 perckor tárcsázta először a segélyhívószámot, ahol sírva mondta el, hogy egy férfi megerőszakolta és megkötözte. A következő hét percben még kétszer hívta a 112-t, kétségbeesetten magyarázta, melyik lakónegyedben lehet. Utolsó szavai: „Jön, jön!” Ezt követően kilencszer próbálták visszahívni, de vélhetően az agresszor kikapcsolta a telefont.

A felvételek tanúsága szerint a diszpécserek végig lekezelően, az empátiát teljességgel nélkülöző hangon beszéltek a megvert és megerőszakolt tinédzserrel. Agresszív modorban követelték, hogy árulja el a tartózkodási helyét. A lány ugyan elmondta, hogy Caracal város Bold nevű negyedében tartózkodik, egy gát közelében, a rend­őrség mégis a lány keze ügyébe került névjegykártya alapján indult el nyomozni, amely egy másik lakónegyedbeli tömbházra vonatkozott, ezzel pedig értékes időt vesztegettek el.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!