hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tinédzsergyilkosság és politikai válság Romániában
A nyugodt gyilkosok országa

2019. 09. 15.
Egész Romániát megrázta a 15 éves Alexandra Măceșanu brutális meggyilkolása, ami – hasonlóan a négy évvel ezelőtti „Colectiv-tragédiaként” elhíresült tűzesethez – politikai botrányt okozott.

Július 24-én, szerdán tűnt el a tizenöt éves Alexandra Măceșanu (kis képünkön), miközben Caracalból autóstoppal indult volna vissza falujába. A szülők még aznap este jelentették a helyi rendőrörsön, és egy Facebook-bejegyzésben kértek segítséget. Beszámolójuk szerint lányuk eltűnésének bejelentése­kor a rendőrök lekezelően bántak velük, s csak legyintettek, mondván: biztosan szerelmi ügy áll a háttérben.

Alexandra csütörtökön 11 óra 5 perckor tárcsázta először a segélyhívószámot, ahol sírva mondta el, hogy egy férfi megerőszakolta és megkötözte. A következő hét percben még kétszer hívta a 112-t, kétségbeesetten magyarázta, melyik lakónegyedben lehet. Utolsó szavai: „Jön, jön!” Ezt követően kilencszer próbálták visszahívni, de vélhetően az agresszor kikapcsolta a telefont.

A felvételek tanúsága szerint a diszpécserek végig lekezelően, az empátiát teljességgel nélkülöző hangon beszéltek a megvert és megerőszakolt tinédzserrel. Agresszív modorban követelték, hogy árulja el a tartózkodási helyét. A lány ugyan elmondta, hogy Caracal város Bold nevű negyedében tartózkodik, egy gát közelében, a rend­őrség mégis a lány keze ügyébe került névjegykártya alapján indult el nyomozni, amely egy másik lakónegyedbeli tömbházra vonatkozott, ezzel pedig értékes időt vesztegettek el.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!