hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megingott a hite a Hillsong sztárjának
Marty Sampsont nem győzték meg a saját dalai

2019. 08. 15.
Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb keresztény zeneszerzője  Instagram-üzenetében írta meg: többé nem tekinti magát kereszténynek. Marty Sampson, az ausztrál Hillsong gyülekezet zenésze néhány nappal később pontosított: azt állítja, hogy „nem tagadta meg” a kereszténységét, de elismerte, hogy hite „rendkívül ingatag alapon áll”.

Sampson – akit a National Review úgy mutatott be mint a „pop-kereszténység egyik vezető influenszere” – eredeti posztjában többek között azt írta: „Őszintén szólva kezdem elveszíteni a hitemet, és ez egyáltalán nem érdekel. Igazából most semmi nem zavar. Olyan boldog vagyok, és annyira békében érzem magam a világgal. Ez már kész őrület.” Indoklásként az ateista vitaoldalakról jól ismert kérdéseket idézett: „Miért van tele a Biblia ellentmondásokkal? Senki nem beszél erről. Hogyan lehet Isten a szeretet, miközben négymilliárd embert egy helyre zárna, csak azért mert nem hisznek benne? Senki nem beszél erről.” – írta Sampson, számos sikeres keresztény dal szerzője, és hozzátette, „már nem vagyok része ennek”.

Ez nem a „csak úgy hiszek” igazsága – írta Sampson. „A tudomány folyamatosan szaggatja minden vallás igazságát. Sok minden segít megváltoztatni az embereknek az életüket, nem csupán egyetlen fajta istenkép. Sok mindent kellene még mondanom, de számomra ez a valóság. Iratkozz le az oldalaimról, ha akarsz. Soha nem másokért éltem az életem. Csak azt tudom, hogy számomra mi az igaz, és most a kereszténységet csupán úgy tekintem, mint bármely más vallást” – írta.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!