hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Irányváltoztatás a hazai labdarúgás utánpótlásában
Újratervezés

2019. 09. 15.
A Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának jelentései szerint a külföldön játszó játékosaink még a top 50-ben sem szerepelnek. Miért akadozik a magyar utánpótlás gépezete?

A fent említett listán olyan országok előztek meg minket, mint Grúzia, vagy Észak-Macedónia. A lakosság számarányában sem állunk jól, itt a top 20-on kívül foglalunk helyet – ezt a listát Izland vezeti, ahol 5458 lakosra jut egy külföldre igazolt labdarúgó. Ami pedig „büszkeséggel” tölthet el minket, hogy az importőr országok között sikerült megszereznünk az előkelő 23. helyet a 168, hazánkban játszó idegenlégiós labdarúgóval. Ezzel olyan tehetős országokat előztünk meg, mint Svájc, Norvégia, Svédország, vagy éppen a 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy „2500 pálya van az országban, de ennek csak öt százaléka található a fővárosban. A Budapest-program célja, hogy 145 pálya legyen a fővárosban. A gondot a helyszínek megtalálása jelenti”. Érdemes megtekintenünk a már említett Izland utánpótlásrendszerét, ahol szintén komoly pályahiányban szenvedtek, de a társadalmi változásoknak köszönhetően lehetőség nyílt sportágfejlesztési program indítására.

Sehol egy egyéniség

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!