hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aszkétákból partiarcok
Amikor az élsportolók kieresztik a gőzt

2019. 08. 01.
Meztelenkedés a liftben, szétzúzott, összehányt hotelszoba és felfokozott szexuális aktivitás – általánosítani ugyan nem lehet, de az úszó­világot belülről ismerők szerint élsportolóink között nem egyediek ezek a jelenségek egy-egy „levezetés” során.

 

Történelmi sikert értek el a magyar úszók a kvangdzsui világbajnokságon, négy versenyzőnek is sikerült a dobogó legfelső fokára állni, amire a tornák történetében még nem volt példa. Rasovszky Kristóf egyből nagy meglepetést okozott azzal, hogy megszerezte a nyíltvízi szakág első magyar aranyát 5 kilométeren, majd Milák Kristóf adta át a múltnak a sokáig verhetetlennek bizonyuló csodadresszes Michael Phelps világrekordját 200 pillangón. Utána jött Kapás Boglárka, és szintén 200 pillangón mindenkit elkápráztatott a hihetetlen utolsó 50 méterével, ahol állva hagyta az addigi élmezőnyt. Hosszú Katinkát pedig nem kell bemutatni az olvasóknak, neki kétszer is nyakába akasztották a kvangdzsui úszóvébé aranyérmét. A magyar úszósport egyik legeredményesebb világbajnoksága volt ez, a sajtó teljes joggal ünnepelte is a piros-fehér-zöld lobogó alatt úszókat, ám időközben sajnos árnyékot vetett a vébételjesítményre Kenderesi Tamás koreai zaklatási botránya.

A humoros nyilatkozatai miatt is kedvelt olimpiai bronzérmes úszónak nem ez volt a legsikeresebb világtornája. De nemcsak azért, mert érem­esélyei ellenére „csak” a 8. helyen ért be a 200 méteres pillangóúszásban, hanem azért is, mert a világ­bajnokság utolsó napján hajnalban szexuális zaklatás vádjával állította elő a dél-koreai rendőrség. Kenderesi saját bevallása szerint egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé tartva ért hozzá egy koreai táncos­lány fenekéhez, amiért az „komolyan megharagudott”, és feljelentést is tett. Az ügyet a dél-koreai hatóságok maximális komolysággal kezelték, az ügyészség 700 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak – ezt Kenderesi kifizette, így haza is térhetett, ahol viszont az úszószövetség fegyelmi bizottsága elé kell majd állnia.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!