hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ami közbotrányt okoz és ami nem

2019. 09. 15.
A múlt héten kedden közölte a rendőrség honlapja, hogy gyanúsítottként hallgatták ki a kiskunhalasi rendőrök azt a 68 éves balotaszállási nőt, aki kutyáját a kocsijához kötve húzta. Mint arról a Hetek olvasói is nyilván értesültek, a kutya brutális megkínzásáról szóló videó a múlt héten bejárta az országot. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra a múlt hétfőn reggel érkezett lakossági bejelentés arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton. A nyomozás során kiderült, hogy az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet, és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az egyenruhások helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult.

Később kiderült: nem volt igaz, hogy a nő az általa elpusztított kutyát élve eltemette volna. A rendőrök minden­esetre előállították H. Balázsnét, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

***

Az eset óriási felháborodást keltett: egy hét alatt 170 ezren írták alá a balotaszállási kutyakínzással kapcsolatos petíciót, amelyben azt követelik, hogy a kutyáját brutális módon megkínzó balotaszállási asszony a lehető legszigorúbb büntetést kapja. Ez a „lehető legszigorúbb” büntetés egyébként ma három évig terjedő szabadságvesztést jelent. Az érintett nőt a rendőrök kihallgatása után elengedték, szabadlábon védekezhet. Sajtóértesülések szerint gyerekei kimenekítették a faluból, miután halálos fenyegetések érték.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!