hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kortársak gyógyító ereje
KórházSuli

2019. 09. 02.
Díjazták Magyarország legjobb, gyermekeket fejlesztő kezdeményezéseit, köztük a KórházSuli Alapítványt. Az Edisonplatform díjat több kategóriában osztották ki az iskolásokat innovatív módon fejlesztő szervezetek között. A KórházSuli Alapítvány az Esély kategóriában nyert díjat. Az alapítvány vezetőjével, Tóthné Almássy Monikával beszélgettünk.

Közel 5 éve segítitek a beteg gyerekeket. Mi a célja a KórházSuli Alapítványnak? 

– A KórházSuli híd a kórház és az iskola között. Azért jöttünk létre, hogy a betegségük miatt tartós kórházi kezelésre, illetve hosszú otthoni gyógyulásra kényszerülő gyerekeknek segítséget nyújtsunk a tanulásban. Ehhez fejlesztettük ki azt az egyedi képzési rendszert, amelyben a beteg gyerekeket önkéntesként a saját kortársaik, középiskolás és egyetemista diákok segítik, oktatják.

Hogyan indult ez a kezdeményezés?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!