hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mindenki máshogy szeretné
Még mindig nincs egységes Balaton-koncepció

2019. 07. 18.
Belföldön máig a legkedveltebb nyaralási úti cél a Balaton, ahol erősödőben van a minőségi és a családi turizmus. A régióban számos fejlesztés és beruházás folyik, ezek  összehangolása, egységes koncepcióba illesztése a „nemzeti Turizmusfejlesztési stratégia 2030” egyik fő célkitűzése.

 

Balatoni szállásadók beszámolói szerint az idei júniusi forróságban a nyári szünet kezdete után megugrott a térség látogatottsága, majd az elmúlt két hét hűvösebb időszakában érzékelhető volt némi visszaesés. Mint mondják, a Balaton elsősorban fürdőhely, az idegenforgalom még mindig erősen időjárásfüggő, bár ahol gazdag a szabadidős és kulturális programkínálat, ott hűvösebb időben is sok a vendég – például a Káli-medencében a most kezdődő Művészetek völgye rendezvénysorozatnak hála aligha kell majd visszaeséstől tartani. Ezt tükrözi a Balaton Turizmus Szövetség közleménye is, miszerint a tavaszi előszezonban is jól teljesített a tópart, hiszen a Nyitott Balaton akció keretében a húsvéttól pünkösdig tartó időszak 150 programjából annak ellenére sem kellett lemondani egyet sem, hogy abban az időszakban rengeteget zuhogott az eső. 

A magyarok számára a Balaton máig a legnépszerűbb belföldi úti cél. Ez derül ki a Budapest Bank idei felmérésének friss eredményeiből is, mely szerint a lakosság kétharmada tervez idén nyaralást, átlagosan 9 napot és 169 ezer forintot szánva erre a célra. Az emberek közel fele belföldi utazásra megy, a legtöbben (15 százalék) a Balatonra, ami így továbbra is az első helyen áll a hazai nyaralási toplistán. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!