hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lesz-e magyar Texas?
Olajra léptek

2019. 07. 11.
Az elmúlt hetekben fokozott figyelem irányult a Baranya és Somogy megye határán fekvő, kissé félreeső tájra. a megnövekedett érdeklődés oka pedig nem más, mint a nemrég talált nagyobb mennyiségű kőolaj. Ha az iménti ásvány­kincs felfedezéséről hallunk, sokunkban azonnal dubaji felhő­karcolók vagy Texasi olajmágnások jelennek meg képzet­társítás­ként. Utánajártunk, hogy vajon a felfedezés következtében várható-e Baranya magyar Texasszá avanzsálása.

 

Szemet gyönyörködtető tájon áthaladva közelíthető meg Kétújfalu, ami a Dél-Zselic és az Ormánság határán helyezkedik el. A Szigetvártól délnyugatra, körülbelül 10 kilométerre fekvő község szélén épül az a HHE-K-3 nevű gyűjtő­állomás, ahova a környékbeli, főleg Gyöngyösmelléken és Istvándiban található kutakból fogják – a még szintén kiépítésre váró vezetékek segítségével – a felhozott kőolajat szállítani.

Nagy felfedezés teljes csendben

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!