hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A halálbüntetés kivezetése
Hogyan került ki a kivégzés a büntetések közül?

2019. 03. 28.
A halálbüntetés tilalma ügyében széles körű konszen­zus uralkodik az európai államokban.  A lakosság már megosztottabb a kérdésben, hazánkban például a többség támogatná a halálbüntetés visszahozatalát.

 

A világ államainak többsége tartózkodik a halálbüntetés alkalmazásától. Ettől függetlenül a pro és kontra érvek időszakosan fellángolnak, pláne amikor különösen kegyetlen és sok ember életét követelő bűnesetek történnek. A halálbüntetés támogatói a büntetés elrettentő hatását hangsúlyozzák, valamint a társadalmi igazságosságot is ebben látják megtestesülni. Ellenzői ezzel szemben azt vallják, hogy a büntetés visszafordíthatatlansága miatt a tévedés végzetes lehet, és nem visszatartóbb, mint az életfogytiglan, továbbá költséges (a halálsoron lévőket nem lehet foglalkoztatni a börtönön belül), és az emberi jogokkal is ellentétben áll.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!