hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bumm-bumm...

2019. 11. 28.
Új, korszerű karaktergyilkos fegyver jelent meg  a kommunikáció piacán, az Ok Boomer. A kifejezés a világháború utáni gazdasági fellendülés (már ahol)  két évtizedében felnőtt nemzedék kárhoztatásának szimbóluma az utánuk következők részéről.

Az ítéletalkotás oka pedig a javak igazságtalan elosztása, az értékek felélése és a később születőkkel történő kifizettetése, bolygónk élhetetlenné tétele. Ártalmas közbeszédben fürdőző korunkban higgadt és személyeskedésmentes gondolatokkal szeretnék hozzájárulni e témához. A kamuflázs spiritualitást favorizáló, ugyanakkor az emberiség közkincsét jelentő ősi zsidó keresztény kinyilatkoztatást megvető közhangulatban csak azért is a Bibliához nyúlok segítségért. Az egoizmus féktelen tombolásának kultikus igazolást adó önmegváltó tréningek, a fitness és táplálkozástudományba csomagolt testimádat szellemi káoszában hitem szerint ma is csak a Könyvek könyve tud fényt gyújtani.

Az ószövetségi Izrael kettészakadásának előestéjén, Salamon király halála után, fiát Roboámot a megnövekedett közterhek csökkentésére kérte a nép. Ő először apja idősebb generációhoz tartozó tanácsadó testületének a véleményét kérte ki, majd saját kortársaiét. Az előbbiek szolgálatközpontú szemléletet, emberségesebb vezetési modellt javasoltak, a terhek enyhítését. Az utóbbiak viszont érzéketlenül a bekeményítés, a még nagyobb elnyomás mellett lobbiztak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!