hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szombaton iskola?
Mit kell tudni a Fiatal Tehetség Programról?

2019. 01. 03.
Egy jó csapatot keresel, ahol igazi barátokra lelhetsz? Egy helyet, ahol játszva tanulhatsz, fejlődhetsz? Van ilyen! A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjáról kérdeztük Constantinovits Milánt, a Program szakmai vezetőjét és munkatársát, Joób Esztert.

Szombaton iskola – nem túlzás ez?

– A Mathias Corvinus Collegium égisze alatt működő Fiatal Tehetség Program lényege épp a szombati oktatási napokban rejlik. Diákjaink az iskolán túl egy plusz napnyi tanulást vállalnak, azonban ez az idő merőben más, mint amit a tanterem falai között töltenek. Olyan élményközpontú foglalkozásokat szervezünk nekik, amelyek játékosan és kifejezetten gyakorlatközpontúan kalauzolják el őket egy-egy izgalmas területre. Ráadásul ezek a területek az iskolai oktatásban sajnos nincsenek jelen, ilyen például az egészségtudatosság, a robotika, a pénzügyi tudatosság vagy épp a tanulásmódszertan. A képzések kézzelfogható tapasztalatokkal gazdagítják a résztvevőket, az egészségtudatosságnál nem csupán elméletben sajátíthatják el az elsősegélynyújtás alapjait, hanem sebkötözéseket is kipróbálhatnak egymáson, újraélesztést ambubabán, és ide tartozik egy mentőállomás-látogatás is minden városban. 

Ki számít tehetségesnek az alapítvány szempontjából?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!