hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Modern bébipapik
Mit egyen a gyerek?

2018. 12. 30.
A szakértők szerint az első hat hónapban anyatejes táplálás javasolt, hiszen ez tartalmaz minden fontos tápanyagot, amire a babának szüksége van. Féléves kor után azonban már lehet kísérletezgetni más ízekkel is.

Persze a szoptatás még továbbra is ajánlott, de érdemes próbálkozni a finomabbnál finomabb ízekben kapható bébiételekkel. Ne feledjük: egy idő után a babáknak is ugyanolyan változatos táplálkozásra és sok tápanyagfélére van szükségük, mint a felnőtteknek. Ezért érdemes gyümölcsöket és zöldségeket is becsempészni valamilyen formában az étrendjükbe.

Természetesen az anyatej az, amely tartalmaz minden fontos tápanyagot, amelyre a babának szüksége van. Ezenkívül pedig könnyen emészthető, erősíti az immunrendszer működését, sőt csökkenti későbbi krónikus betegségek kialakulását is.

A szakemberek szerint ugyanakkor azoknak a kismamáknak sem kell aggódniuk, akik nem tudnak szoptatni, vagy kénytelenek kiegészíteni az anyatejet valamilyen bébitápszerrel. Ma már ők is korszerűen és változatosan tudják táplálni csemetéiket. Bár a tápszerek nyilván nem veszik fel a versenyt a természet adta anyatej immunerősítő, fertőzéssemlegesítő hatásával, a megfelelő tápanyagokat biztosítják a növekvő baba számára. Helyes arányban tartalmazzák a gyermek életkora alapján szükséges fehérjéket, szénhidrátokat, és a kalóriatartalmuk közel fele zsírokból származik, ami elengedhetetlen az agysejtek fejlődése szempontjából. Ezenkívül a tápszerekbe gyakran tesznek vitaminokat és ásványi anyagokat, például kalciumot, vasat, C-, D- és K-vitamint.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!