hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Párhuzamos univerzum
Most megtudod mivel játszik a fiad

2018. 10. 25.
A Fortnite Battle Royale nevű videojáték alig egy éve jött ki, és mára a Föld lakosságának csaknem két százaléka játszik vele. az élmény virtuális, a túladagolás veszélye  valós: a szülőknek érdemes odafigyelniük gyerekeikre és az esetleges kockázatokra.

A népszerű videojátékot ugyanis eddig 150 milliószor töltötték le különböző platformokra (Xbox, Ps, Pc, mobil, Nintendo). De hogy lett ilyen sikeres? És mi ez a játék egyáltalán? Kezdjük ott, hogy mi is az a Battle Royale. Ez a kifejezés egy játékmódra utal, ami Fortnite esetében így néz ki: 100 játékost összedob a gép, akiknek egymás ellen kell küzdeniük – vagyis meg kell ölni az ellenfeleket, különben az általunk irányított karaktert lövik le. Egy menet viszonylag gyors, 15-20 percet vesz igénybe, attól függően, hogy ki meddig marad életben. Érdekes, hogy a játékban nincs vér. Ha valaki megsebzi az ellenfelét, a sebzés mértéke egy számban jelenik meg. A Fortnite fontos eleme – és ebben a tekintetben különbözik a többi Battle Royale játéktól –, hogy építeni is kell, nem csak lövöldözni és bujkálni. A Fortnite emiatt nőtte túl a rivális Pubg-t, és annak ellenére addiktív, hogy a grafika nem élethű, az élénk színekkel operáló látványvilág inkább a meséket idézi – ahol azonban a történetet mindenki maga írja. A 4 évesektől kezdve a 60 évesekig szinte minden korosztály játszik vele, fiúk, lányok, férfiak, nők egyaránt.

Bár a játék alapverziója ingyenes, a felhasználók sokat költenek rá, ugyanis különböző skineket, vagyis öltözeteket vehetnek a karaktereiknek. Érdekes, hogy ezeknek az öltözeteknek semmilyen más funkciójuk nincs, mint hogy a játékos megkülönböztesse magát a többiektől – vagy akár „villogjon” bennük. A menő cuccokban lehet „showing off”-olni is, vagyis az ellenfél előtt felvonulást tartani, táncolni. Ezen túl nagyon komoly marketingrendszer van kiépítve a játék körül. Például egy bizonyos Galaxy (galaxis) skinhez úgy juthatunk hozzá, ha megvesszük a több százezer forintos új Samsung Galaxy Note 9 csúcstelefont.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!