hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leépítés jön
Fejcserés támadás

2018. 11. 25.
Komoly létszámcsökkentést jelentett be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a központi kormányzati apparátusban. De vajon hogyan illeszkedhet ez az elmúlt hónapok „rendszeren belüli őrségváltásához”?

Már 2010-ben Orbán Viktor második választási győzelmét követően az ország szinte minden területén szükség volt olyan fiatalokból álló szakembergárdára, akik a törvényhozás és a végrehajtás területén is képesek voltak mozgatni a rendszert. A Fidesz értelmiségi holdudvara ugyanis kétségkívül koherens erővel bírt a jobboldalon, ugyanakkor hiányzott az a fajta gyakorlatiasság, amely például a szocialistákra az ezredfordulón még jellemző volt.

A rendszerváltás előtt a KISZ-ben komoly káderképzés zajlott, a felnövekvő generáció pedig még jócskán a kétezres években is képes volt menedzselni, végrehajtani az akkori szoclib kormányok akaratát. Ez az a korszak, amikor a vidéki hivatalok, közigazgatási szervek erősen őrizték még a múlt század gyakorlati és ideológiai örökségét egyaránt. Így köszöntött Magyarországra a 2010-es esztendő, amikor is a kormányra került Fidesz bevezette a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) fogalmát.

Politikai kötéltánc az óriási gépezet részeként

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!