hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Súlyos válsághelyzet a Honvéd Kórházban
Kórház a káosz szélén

2018. 10. 05.
Pénzhiány, gyenge menedzsment, az ellátórendszerbe kódolt hibák: nagyjából a fenti okok vezethettek a Honvéd Kórház sürgősségi centrumának bedőlés közeli állapotához. Az összeomlást megakadályozó intézkedésekhez elég volt egy felmondás és néhány érzékeny adat megszellőztetése.

Múlt pénteken adta be felmondását a Honvéd Kórház sürgősségi centrumának vezetője, Zacher Gábor. A médiából is jól ismert toxikológus azt mondta, a régió legnagyobb sürgősségi centrumában a minimális személyi feltételek 60 százaléka adott, és az évek során kialakult személyi és tárgyi krízis már a munkavégzést veszélyeztette, ami egyben a beteg számára is veszélyt hordoz!

Zacher nyilatkozata azért is keltett meglepetést, mert egy júniusi a Magyar Hírlapnak adott interjúban még védte az intézmény becsületét, és arra utalt, hogy az év eleje óta sűrűsödő bírálatok valójában az ellenzéki választási kampány részeként értelmezendők.

A hónapok óta sűrűsödő botrányok – földön fekvő betegek, 10-15 órás várakozások, halálesetek – és a szakemberhiányról szóló hírek kapcsán a múlt hét elején a Honvéd Kórház közölte: a sürgősségi osztály működése stabil. Ezzel szemben Zacher a felmondásakor azt nyilatkozta, az elmúlt időszakban 9 orvos távozott az osztályról. A kórház pénteken reagált a főorvos felmondására: mint írták, Zacher idén lejáró szerződését nem hosszabbítják meg, és erről már korábban döntöttek. A sürgősségi osztályról Zacher négy és fél éves vezetői időszaka alatt 200 dolgozó távozott, egy részük a főorvos miatt.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!