hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A robotpilóta újraprogramozása
Mihalec Gábor a házasságok megmentéséről

2018. 09. 20.
„Negyvenesek érettségi találkozóján nem ritka, hogy kiderül: a többség már túl van az első váláson, és több gyereke is van, több kapcsolatból. Különösen a férfiakra jellemző a többszöri családalapítás, az életközépi krízis velejárójaként. Az utóbbi években azonban egyre többen kérnek segítséget az első házasságuk helyreállításához” – állítja Mihalec Gábor pár- és családterapeuta.

Házasság 2.0 című könyvében kifejezetten a negyvenesek házassági problémáival foglalkozik. Miért ők a célcsoport?

– Mert ők az egyik legveszélyeztetettebb korosztály. Ezt mutatja, hogy a válásokon belül megnőtt a 20 éve házasok aránya, másrészt az utóbbi években a terápiás gyakorlatban is egyre gyakrabban jelenik meg a negyvenes generáció. A puszta megszokás ugyanis egyre kevésbé tartja össze a feleket. Ezt mutatja, hogy míg korábban a hűtlenség volt a fő problémakör a tanácsadásokon, addig ma az elhidegülés került előtérbe.

Mik ennek a tünetei?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!